Skip to main content Skip to search
  • ro
  • en
  • it

Drept bancar

Băncile sunt supuse unor legi de drept bancar bine închegate ce definesc consumatorii, persoanele fizice și modul de operare al acestora. Modificarea ratei dobânzii fără acord și doar cu înștiințare ulterioară este una dintre situațiile dificile ce pot fi confruntate de clienți.

La fel precum comisioanele neanunțate, dobânda mascată este o practică abuzivă, întrucât aduce pierderi nejustificate, iar relația contractuală nu mai este echilibrată. Majoritatea băncilor nu sunt deschise dialogului, motiv pentru care au fost sancționate de instituțiile abilitate, multe cauze ajungând chiar în fața Curții de Justiție a Uniunii Europene.

Orice client are dreptul de a solicita instanței să constate nulitatea clauzelor introduse de către părți în contract și de a fi înlocuite cu altele. În plus, banca ar putea fi obligată să plătească și despăgubiri pentru prejudiciul creat.

Noi te ajutăm să identifici și să scapi de clauzele și dobânzile abuzive ce ar putea fi impuse de către banca ta. Tot ce trebuie să faci este să ne contactezi.