Skip to main content Skip to search
  • ro
  • en
  • it

Taxa de primă înmatriculare

În Septembrie 2015 s-a stabilit că persoanele care au plătit taxa specială, de poluare sau pentru emisiile poluante pot să-și ceară banii înapoi.

Până în momentul respectiv, legislația prevedea că se putea solicita doar restituirea parțială a vechii taxe auto, doar în cazul în care aceasta nu era mai mare decât actualul timbru de mediu.

Recuperarea taxei auto devine mai ușoară cu ajutorul nostru, deoarece te vom ghida pas cu pas prin toate procedurile necesare. Grăbește-te, însă, deoarece trebuie să depui cererea de recuperare până cel târziu 1 Ianuarie 2021. De menționat este și faptul că această sumă îți va fi restituită într-o perioadă de 5 ani. Timbrul de mediu este încă în vigoare în prezent, astfel că persoanele care au plătit taxa din Martie 2013 și până în prezent nu pot cere restituirea.

Contactează-ne pentru a afla mai multe detalii. Îți vom răspunde în cel mai scurt timp și vom găsi soluții pentru problemele tale.

Actualizare:

Vineri, 4 august 2017, o nouă ordonanță de urgență a fost adoptată de către Guvernul României privind restituirea sumelor ce reprezintă taxa specială auto, taxa de poluare auto și taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, precum și timbrul de mediu pentru acestea, potrivit unui comunicat al Guvernului.

Cei ce și-au achitat taxa specială pentru autoturisme și autovehicule, taxa de poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule și timbrul pentru mediu vor beneficia de această nouă ordonanță de urgență. Dacă nu ați beneficiat încă de restituirea banilor plătiți, puteți solicita în scris organului central fiscal competent, până în data de 31 august 2018, restituirea sumelor achitate, inclusiv a dobânzilor aferente.

În funcție de cum va decide organul fiscal central competent, restituirea sumelor se va realiza astfel:

  • restituirea taxei de poluare pentru autovehicule și a taxei pentru emisii poluante provenite de la autovehicule va avea loc între 1 ianuarie 2018 – 31 decembrie 2018
  • restituirea taxei pentru timbrul de mediu pentru autovehicule va avea loc între 1 septembrie 2018 – 31 martie 2019.