Dreptul asigurărilor

Suntem specializați în dreptul asigurărilor, recuperarea daunelor și obținerea despăgubirilor din accidente rutiere. Oferim servicii de consultanță, asistență și reprezentare juridică persoanelor prejudiciate.

Avocatul specializat în dreptul asigurărilor te va consilia în privința problemelor juridice legate de acest domeniu. Este la curent cu legislația, cu tematica privind despăgubirile ce se acordă victimelor accidentelor. Acesta are experiență juridică și abilități necesare de administrare a probelor oportune în domeniul litigiilor născute din raporturi de asigurare. Cu ajutorul său, vei putea obține drepturile la despăgubire și la daunele solicitate.

Consultanța în dreptul asigurărilor abordează problematica din legislația domeniului asigurărilor, iar în cazul asistenței juridice și reprezentării în instanță trebuie să se implice cu responsabilitate în rezolvarea cu succes a cazului tău și să te informeze permanent cu privire la stadiul și evoluția cauzei.

Pentru a-ți da o idee mai bună despre tipurile de asigurări de care ne ocupăm, iată câteva exemple: asigurări de bunuri, asigurări de persoane, asigurări de riscuri financiare, asigurări de transport, asigurări de răspundere civilă.

Pentru toate acestea și multe altele, tot ce trebuie să faci este să ne contactezi.

Întrebări frecvente

Responsabilitățile asiguratorilor față de asigurați includ acoperirea pierderilor financiare ale asiguraților în cazul în care au loc evenimente neplăcute, cum ar fi un accident, o boală, un incendiu sau o catastrofă naturală, asigurarea asistenței medicale în caz de accident sau boală, precum și oferirea de consiliere și suport în cazul producerii unui eveniment asigurat.

Pentru a obține despăgubiri într-un accident rutier, este necesar să fie depuse toate documentele necesare la asiguratorul auto, cum ar fi formularul de daună, procesul verbal de constatare a evenimentului, fotografiile, raportul medical, chitanța de la reparație și facturile pentru serviciile medicale. Asiguratorul va analiza dosarul de daună și va stabili suma despăgubirii în funcție de nivelul pagubei suferite.Important este că în prezent pentru stabilirea despăgubirii persoanei prejudiciate în caz de vătămare a integrității corporale sau a sănătății în urma producerii accidentelor de vehicule se face pe baza punctajului traumatologic stabilit de Institutul Național de Medicină Legală, întocmit în conformitate cu prevederile Ordinului Comun nr. 1/2.293/2022 emis de Autoritatea de Supraveghere Financiară şi Ministerul Sănătății 

Pentru a obține despăgubiri într-un accident rutier, este necesar să fie depuse toate documentele necesare la asiguratorul auto, cum ar fi formularul de daună, procesul verbal de constatare a evenimentului, fotografiile, raportul medical, chitanța de la reparație și facturile pentru serviciile medicale. Asiguratorul va analiza dosarul de daună și va stabili suma despăgubirii în funcție de nivelul pagubei suferite.

În cazul în care cererile de despăgubire ale asiguratului sunt respinse, asiguratul are dreptul să conteste decizia asiguratorului și să solicite o revizuire a cazului. În cazul în care asiguratul este încă nemulțumit de decizia asiguratorului, acesta poate să apeleze la un avocat specializat în dreptul asigurarilor depună o plângere la Autoritatea de Supraveghere Financiară.