Dreptul familiei
Te ajutăm să treci prin toate procedurile judecătorești ale următoarelor probleme din dreptul familiei, oferindu-ți reprezentare și asistență juridică pentru:
- divorț
- anularea căsătoriei
- pensii de întreținere
- custodie minor
- relații personale cu minorul, stabilire program de vizitare
- partaj bunuri comune ale soților
- tăgada și stabilirea paternității
- pensie alimentară
- adopții
Procedura divorțului
Te ajutăm să înțelegi perfect toate datele fundamentale ale cazului tău pentru a asigura o bună cooperare și un avantaj strategic. Principalele actele de divorț pe care trebuie să le ai în vedere sunt: certificatul de căsătorie, certificatele de naștere ale copiilor și cărțile de identitate ale părților implicate.
Portofoliul este completat corespunzător în funcție de tipul de divorț ales și decizia de a realiza partajul în timpul procesului de divorț sau după încheierea acestuia. Noi ne ocupăm, de asemenea, și de procedurile legale de recunoaștere în România a hotărârilor efectuate de către instanțele străine.
Având o vastă experiență în toate ariile acestui procedeu, asigurăm standarde înalte de discreție și etică deoarece înțelegem perfect vulnerabilitatea ta în astfel de momente și dorim să-ți oferim cele mai eficiente soluții.
Oferim consultanță specializată completă și pentru efectuarea desfacerii căsătoriilor încheiate între cetățeni români și cetățeni străini, dar și a căsătoriilor doar între cetățeni străini, conform Regulamentului CE 2201/2003.
Întrebări și răspunsuri
Da, este posibil ca succesiunea să se facă fără toți moștenitorii, dar doar în anumite condiții prevăzute de lege.
Soția are dreptul să primească o cotă-parte din moștenire, în funcție de situația familială și de dispozițiile legale.
Dreptul la moștenire se poate pierde în anumite situații, cum ar fi renunțarea la moștenire, lipsa de acceptare în termenul legal sau revocarea testamentului.
În general, procesul de realizare a unui contract prenupțial implică discuții între cei doi viitori soți și avocatul lor pentru a identifica și clarifica problemele legate de proprietatea, datoriile și alte active financiare. Contractul se încheie la notar, cu cel puțin 20 de zile înainte de ziua căsătoriei. Aceasta va fi depusă la oficiul de stare civilă împreună cu actele necesare cununiei civile.
Documentele necesare pentru depunerea cererii de divorț depind de situația fiecărui caz în parte. Este recomandat să consultați un avocat specializat în dreptul familiei pentru a vă ajuta să întocmiți dosarul de divorț.
Procedura de intentare a divorțului este aceeași indiferent de existența sau nu a copiilor, însă trebuie să se ia în considerare aspecte precum custodia, vizitarea și pensia alimentară pentru copii.
În anumite situații, este posibil să depuneți cererea de divorț la distanță. Este recomandat să consultați un avocat specializat în dreptul familiei pentru a vă oferi informații mai detaliate.
În anumite situații, este posibil să depuneți cererea de divorț la distanță. Este recomandat să consultați un avocat specializat în dreptul familiei pentru a vă oferi informații mai detaliate.
Da, este posibil să divorțați în România chiar dacă aveți domiciliul în străinătate, dar este necesar să respectați anumite condiții și proceduri legale.
În ceea ce privește costurile reprezentării în justiție în cazul unui divorț, acestea pot varia în funcție de avocatul ales și de complexitatea cazului. Un avocat poate percepe o taxă orară sau o taxă fixă pentru întregul proces de divorț. Este important să discuți cu avocatul ales înainte de a începe procesul de divorț pentru a înțelege exact costurile implicate și pentru a evita orice surprize neplăcute.
Împărțirea bunurilor după divorț este un proces care poate fi negociat între părți sau poate fi decis de instanță. În cazul în care părțile au ajuns la un acord în privința împărțirii bunurilor, aceasta poate fi consemnată într-un acord scris care va fi înaintat instanței pentru aprobare. În cazul în care părțile nu se pot înțelege, instanța va decide cum vor fi împărțite bunurile.
Mama poate pierde custodia copilului în anumite circumstanțe, dacă sunt dovezi clare privind dependența de droguri, de alcool, violență psihologică, fizică sau incapacitatea de a avea grijă de copil. În astfel de cazuri, custodia poate fi transferată tatălui sau unei alte persoane potrivite pentru a avea grijă de copil.
Durata unui proces de custodie poate varia în funcție de complexitatea cazului și de gradul de litigiu între părți. În general, un astfel de proces poate dura între câteva luni și mai mult de un an.
În cazul în care tatăl copilului nu plătește pensia alimentară, mama poate depune o acțiune în instanță pentru a-i obliga să plătească pensia alimentară. În cazul în care tatăl nu se conformează deciziei instanței, mama poate lua măsuri suplimentare, cum ar fi executarea silită a acestuia sau chiar o plângere penală pentru abandon de familie. Este important să discuți cu un avocat specializat în dreptul familiei pentru a te asigura că acționezi în conformitate cu legea și pentru a-ți proteja drepturile și interesele în procesul de divorț.